Åter i huvudstaden

När jag var i Stockholm senast passade jag på att träffa mina väninnor. Precis som förra gången lagade vi middag ihop. Vi inledde med en shoppingrunda där vi bland annat köpte en flaska olivolja som var bland de billigaste på plats. Den lilla flaskan var bland det bästa i olivolja jag kommit över och vi smaskade på denna tillsammans med färskt surdegsbröd under hela tillagningstiden. Lovely!

Jaja, till maten. Tre rätter, mycket enkla och mycket goda. Först caprese sallad på rostat surdegsbröd och den nämnda olivoljan så klart. Mozzarellan och basilikan smakade bra och även om vi använde ganska trista vintertomater så smakade det fint med den goda oljan, salt och peppar.
Huvudrätten var brynt gnocchi med rödbetor, kronärtskocka och getost och vi avslutade med tuppkaka och hallon.


Brynt gnocchi med rödbetor, kronärtskocka och getost
5 portioner

8 små rödbetor
2 pkt färdig gnocchi
1 burk konserverade kronärtskockshjärtan
75 g getost
smör
salt
peppar

Koka rödbetorna tills de är mjuka. Det tar ca 20 minuter om de är små och längre om de är stora. Låt dem rinna av och skala försiktigt. Dela dem i kvartar.
Koka upp gnocchin och häll av dem.
Hetta upp ett stekjärn med en klick smör. Bryn gnocchin runt om och salta och peppra.
Stek därefter kronärtskockorna lite, de ska bara få lite färg och värme.
Blanda gnocchi, rödbetor och kronärtskocka på ett fat. Salta och peppra eventuellt lite mer. Smula över getosten och servera.


Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: