Tjejmiddag

Under december hade jag ett ärende till huvudstaden. Passade då på att sammanstråla med mina väninnor som påpassligt nog bosatt sig där. Eftersom vi under 2008 firade 20 års-jubileum passade vi på att laga en god middag som intogs med mängder av rött vin. Gissa om jag sov ordentligt den natten.

Jag skriver upp här hur vi gjorde så att den mer matlagningshandikappade delen av sällskapet kan återupprepa succén när jag inte är på plats. Hoppas att det är tillräckliga instruktioner sötnosar!

Vi började med dillgrillade pitabröd och tzatiki vilket var en superb inledning på måltiden.


Dillgrillad pita

4 pitabröd
ekologiskt smör
dill
salt

Sätt ugnen på 200 grader. Bred smör på bröden och dela dem i åtta delar. Strö över dill och salt.
Grilla bröden i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått lite färg. Servera med en god tzatziki.



Därefter åt vi tortellini med citronsmörbakad svamp, pinjenötter och parmesan. Vi hittade en ekologisk parmesan med vegetarisk löpe som var perfekt för sällskapet. Och eftersom vi hade denna fantastiska ost fick den ingå mycket!


Tortellini med citronsmörbakad svamp

2 pkt fylld tortellini, färsk
ca 400 g blandad svamp
75 g smör
saften av ½ citron
1 påse pinjenötter
parmesanost
salt
peppar


Sätt ugnen på 200 grader. Dela svampen i lagom bitar och lägg i en ugnsfast form. Pressa över citron och klicka på smöret. Salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter.
Rosta pinjenötterna i en torr panna och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Blanda svamp och pasta. Strö över pinjenötter och hyvla parmesan på hela härligheten.

Vi åt dessutom det hela tillsammans med rotsellerisallad och bönsallad.



Andra bloggar om: , , , , , ,

0 Utläggningar: