God mat hela helgen

I fredagskväll hade vi gäster. Gjorde det enkelt för mig och bjöd på en gamla favorit, Mango chutney kyckling. Serverade med ris och grönsallad. Drack gott vin till, Cline (nr 22283). Riktigt lyckat. Hade egentligen planerat att köpa hem Gnarly head (nr 6597) men det var tyvärr slut.

Till dessert serverade jag färska jordgubbar, hemmagjord vaniljglass och apelsin och timjankakan. Och så kaffe så klart. Glassen får jag rapportera om i morgon när det finns ork.

I lördags fick barnet prova en ny favorit, bakad potatis. Massor av smör och en stor orange plastsked förgyllde tillfället och lyckan var gjord. Kanske inte en kulinarisk höjdpunkt men vad gör man inte för en liten barnamage.

Idag fyller maken år så vi passade på att fira både honom, mors dag och svärfars något eftersatta födelsedag. Bara tio minuter hemifrån hittade vi restaurangen i Skrylle som serverade riktigt god mat. Parmaskinka och melon dressad med balsamvinäger och parmesan tillsammans med rostade valnötter inledde måltiden. Vi hade fått en superbt bra plats i ett rum bakom den stora matsalen, vilket var tur med tanke på ljudnivån där.

Visst strul med maten gjorde att det kändes lite rörigt. Så kan det bli när två bord fått samma nummer. Ryggbiff, friterad potatis, sparris och chilibearnaise passade de vuxna. De unge herren festade till det med köttbullar och potatis. Alla var nöjda och mätta.

Vi avslutade hemma hos oss med marängsviss och kaffe och har sedan dess vräkt oss i soffan med magarna i fyra hörn.


Andra bloggar om: , ,

0 Utläggningar: