Allt i en gryta

Gårdagens middag blev en kylskåpsrensning. Och en riktigt god sådan. Vitkål vars yttersta blad sett sina bästa dagar och morötter som höll på att förgås i sin påse blev grunden. Riktigt gott och värmande när vårvärmen ändå håller sig borta.

För att piffa till det hela lite toppade vi alltsammans med pepparrotscrème vilket gav rätten en vuxen smak. Det här återkommer med all säkerhet som vardagsrätt fler gånger.




Korvgryta med pepparrotscrème

600 g korv (vi hade tjock grillkorv av hyfsad sort i kylen falu eller annat gott går bra)
200 g vitkål
2 gula lökar
2 salladslökar
3 morötter
4 potatisar
1 liter vatten
1 buljongtärning eller motsvarande fond
salt
peppar
2 lagerblad
kryddpepparkorn efter smak
1 dl cremé fraichè
pepparrot efter smak.

Skär korven i bitar och fräs den lätt. Strimla lök och vitkål och fräs ett par sekunder. Skala och skär morötterna och potatisen och hälle ner dem. Slå på vatten och tillsätt buljong och kryddor. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt puttra tills potatisen är mjuk. Servera med cremé fraiche smaksatt med pepparrot, salt och peppar.


Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: