Smørrebrød 2

Efter fiskmiddagen fanns det två stora bitar panerad sej kvar i kylen. Det kändes inte bra att behöva värma upp den i mikron eftersom den då hade blivit överkokt och tråkig. Alltså skulle den ätas kall. Dessutom fanns det gott om remouladsås kvar i kylen.

Lösningen blev att återigen göra Smørrebrød . En god liten smörgås med massor av pålägg som passar som nattmat eller lunch. Helt perfekt på lördagsförmiddagen för mig och maken.


Smørrebrød med stekt sej
2 portioner

2 skivor grovt bröd
smör
2 bitar kall sejfile (vänd i mjöl, salt och peppar därefter stekt)
2 salladsblad
remouladsås
3 skivor rödlök
1-1½ dl räkor
2 skivor lime

Bred ett tunt lager smör på brödskivorna. Placera på två tallrikar. Lägg ett salladsblad på smörgåsen. Lägg fisken ovanpå. Klicka på lite remouladsås. Toppa med räkor.
Plocka isär lökskivorna till ringar och strö över smörgåsarna. Garnera med limeskivor.



Andra bloggar om: , , , , ,

0 Utläggningar: