Pizzatime!

Det finns visa sätt att ha gäster på som är det optimala. Det är när man bjuder in sig till gästerna. Jag ställde upp och lagade maten och slapp i gengäld städningen. Perfekt!

Fick också ett finfint användningsområde för tomatsåsen som jag kokte. Vi gjorde nämligen minipizzor. Det är av någon anledning roligare att äta en massa små pizzor än en hel och stor.

Lovade också Gäst-värd-paret att lägga ut receptet på pizzadegen.

Pizzadeg
Räcker till 4 ordentliga pizzor eller massor av små

50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
9-10 dl mjöl

Lös jästen i vattnet. Ös i resten och rör ihop till en deg. Låt jäsa i 1 timme eller mer.
Baka ut pizzor. Lägg på valfri fyllning och grädda tills de ser färdiga ut. Det tar någonstans mellan 15 och 20 minuter.

Vi gjorde två varianter. Alla bottnades med tomatsås och ost. På hälften av godingarna placerades därefter salami, färska minichampinjoner, rödlöksringar och grön paprika. På andra hälften hade vi kokt skinka, gula kantareller och rödlöksringar. Alla pizzorna toppades därefter med en tunn skiva mozzarellaost.

Sen stod vi där mätta och belåtna med en bit deg över. Den kvalade vi ut och kletade nutella på och toppade med skivad banan. Degen rullades ihop och gräddades till en finfin kaka.


Andra bloggar om: , , , , ,

0 Utläggningar: