Söndagsfisken

Våra söndagar innebär ofta fiskmiddag. Dels för att vi handlar under helgen och köper hem färsk fisk och dels för att matlagningen får lov att ta tid på helgen. Inte för att fisken i sig tar lång tid att laga men för att fisken kräver kärlek.

Idag gjorde vi en torskrätt som blev riktigt god. Mycket smak och enkel att göra. Mycket godare än vad bilden visar!

Torsk med krispigt täcke
4 personer

500 g torskfilé
1 dl mandel
50 g lagrad ost
1/2 dl persilja
3 sardellfiléer + lite olja
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Olivolja

Värm ugnen till 200 grader.
Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken.
Mixa mandel, persilja, ost, sardellfiléer och vitlök till en massa. Häll på lite av oljan från sardellerna och lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Strö mandelblandningen över fisken. Ringla över lite olivolja.
Gratinera i ca 20 minuter.

Jag serverade med frästa champinjoner och tomater och en sallad.


0 Utläggningar: