Lördagsmys

Vi har begåvats med ett barn som älskar fisk. Lax är favoriten och det gör vi ofta. Lördagskvällens middag blev en fullträff.

I fiskdisken på lokala City Gross finns laxtournedos som är en favorit när vi är sent ute med middagsplaneringen. Det är dock superenkelt att göra dem själv och så blev det i kväll.

Gratinerade laxtournedos
4 portioner

500-600 g färsk lax
200 g smaksatt färskost (vitlök och örter är en familjefavorit)
Salt och peppar
Några räkor till garnering

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela laxen i portionsbitar. Skär bort eventuellt skinn. Skär laxen längs med biten men lämna ca 1/2 cm i slutet. Vik ut laxen så att det är en lång remsa. Salta och peppra fisken.
Fördela osten på laxen och bred ut den så jämnt det går. Rulla ihop laxbitarna och fäst med en tandpetare. Lägg fisken i en ugnsfast form och gratinera i ca 25-30 minuter.

Vi brukar servera fisken med ugnsbakad potatis som gör samtidigt med fisken. Det är lättast så. Idag gjordes potatisen men också en enkel fetaostsallad som passade fint till.


2 Utläggningar:

  1. Så förståndig ditt barn är! Ser jättegott ut!

     
  2. Det är toppengott. Och enkelt. Två kriterier för bra mat tycker jag.