Soppkväll med vuxensmak

Det stora barnet åkte iväg på äventyr med faster. Det lilla barnet sov i soffan. Vi vuxna festade loss på räksoppa och knäckebröd. Låter det inte som en helkväll? Nä, det gick rätt fort men var maximalt med lyx för oss.

Använde Leif Mannerströms recept men gjorde det på ett alkoholfritt sätt. Gick precis lika bra.

Leif Mannerströms räksoppa goes halal
4 skålar

600 g räkor med skal
2 msk olivolja
1 gul lök
Ca 50 g fänkål
1 msk tomatpuré
2 msk vit balsamvinäger
6 dl fiskbuljong
3 dl grädde
Salt och peppar
Dill till servering

Skala räkorna. Spara skalen. Lägg räkorna i kylen. Fräs räkskalen i olja i ett par minuter. Skär fänkålen i små bitar och finhacka löken. Rör ner i räkskalen tillsammans med tomatpurén. Låt fräsa en stund.
Tillsätt vinägern och slå på buljongen. Låt sjuda i 10 minuter. Sila bort skalen och häll tillbaka fonden i grytan.
Häll på grädden och låt puttra i 10 minuter. Lägg räkor och dill i soppskålar. Slå över soppan och servera.

0 Utläggningar: