Bästa lunchen

En ny bebis har kommit till oss. Vi är så klart överlyckliga och mat är stundom ganska underpriotiterat. Men när moster kom på besök fixade vi en lyxig och enkel lunch som verkligen tål att upprepas.

En enkel ugnsomelett smaksattes med dill och toppades med lax, pepparotscreme och cocktailkapris. Det smakade gott varmt och var dessutom precis lika gott kallt dagen efter.

Det går att variera smaken med olika kryddor och smaker.
- rosmarin, salami och brieost
- basilika, tomat och mozzarella
- oregano, fetaost och oliver
- dragon, rökt kalkon, tomat och majonnäs.

Dillomelett med lax och pepparrot
3-4 portioner

6 ägg
1 dl crème fraîche
1 msk grädde
2 msk hackad dill
Salt och peppar
200 g kallrökt lax
4 msk crème fraîche
Riven pepparrot
Cocktailkapris

Sår ugnen på 200 grader. Vispa ägg, crème fraîche och grädde. Salta och peppra. Rör ner dillen. Häll smeten i en smord ugnsform. Grädda i ca 10 minuter eller till smeten fått fin färg.

Rör samman crème fraîche och riven pepparrot. Lägg laxen på omeletten. Ringla över pepparrotsröran och strö över cocktailkapris. Dekorera eventuellt med några dillvippor.






0 Utläggningar: