Biskvier LCHF-style

Inför kommande helgs festligheter har jag bakat biskvier. Små godingar som jag bakat många gånger. Den här gången med alla gästers preferenser i åtanke blev de mer åt LCHF-hållet. Smaskiga blev de ändå.

Minibiskvier med apelsin- LCHF style
Ca 25 stycken

Bottnar
125 g malen mandel
2 äggvitor
1 tsk steviasocker
2 msk sukrin

Smörkräm
200 g smör
Rivet skal av 2 apelsiner
1 tsk steviasocker
3 msk sukrin melis
1 äggula

Garnering
100 g mörk choklad
1-2 mak smör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnarna till en smet. Spritsa ut eller forma med handen bottnar stora som 5-kronor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min eller tills kakorna fått färg. Ta ut dem och låt svalna.

Låt smöret mjukna i rumstemperatur. Rör i finrivet apelsinskal och sockerersättning tillsammans med äggulan.

Bred krämen på bottnarna med en smörkniv. Släta till fyllningen med fingret om det behövs. Ställ kakorna på en bricka i frysen i ett par timmar.

Smält chokladen och smöret i vartenda eller i mikron. Doppa ovandelen av de frusna kakorna i chokladsmeten. Låt kakorna stelna helt innan servering. Kan förvaras i frysen.




0 Utläggningar: