Nationaldagsfest

Efter en hel helgs festande behövde vi en långsam dag. När vi ätit frukost packade vi väskorna och åkte till friluftsbadet i närheten. Det var stängt. Badet i grannbyn var också stängt. Då gav vi upp. Handlade hem en god lunch och åkte hem igen. Vi fixade vatten i barnbassängen hemma, åt maten ute och hittade svalka under parasollet.

Så här på kvällskvisten har vi använt upp resterna av rabarber och jordgubbar som sett bättre dagar. Inspirationen kommer från köksgudinnan Nigella från början men så klart i min tappning.Gräddrabarber med jordgubbar
4 personer

2 stjälkar rabarber (hyfsat späda)
1 msk vatten
10 jordgubbar
1½ msk socker
3 dl vispgrädde


Dela rabarbern i mindre bitar. Häll i en gryta. Slå på vatten. Ansa jordgubberna dela i bitar och häll ner över rabarbern tillsammans med sockret. Låt koka upp och bli mjukt, ca 10 minuter. Rör undertiden. Slå på mer vatten om det behövs. Det ska bli som en lös sylt. Smaka av med socker. Låt allt bli kallt.

Vispa grädden. Rör ner rabarber och jordgubbsblandningen i grädden. Rör försiktigt och låt bar grädden marmoreras av moset. Det ska inte blandas helt. Lägg upp i fina glas och servera.

0 Utläggningar: