Alkoholfritt i grytan

Efter en lång vecka kändes det rätt med någon riktigt god middag. Rester i kyl och skafferi blev en god risotto med kantareller och spenat. Vi lät oss väl smaka. Eftersom hushållet var på obestånd i vinfrgågan använde jag vit balsamvinäger. Det blev riktigt bra.




Kantarellrisotto med spenat
2 portioner

1 palsternacka
1 gul lök
2 dl risottoris
½ msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
6 dl grönsaksbuljong
50 g riven parmesanost
salt och peppar
1 brk kantareller
40 g färsk spenat
1 msk smör

Hacka palsternacka och gul lök fint. Fräs i olivolja i en kastrull så att det blir mjukt. Häll på riset och låt det steka en stund. Slå på vinäger och låt koka in. Häll sedan på varm buljong lite i taget ocj låt det mesta koka in innan nästa slev buljong tillsätts. Låt sjuda i ca 25 minuter.
När riset känns lagom och har lite tuggmotstånd smaka av med salt och peppar. Tillsätt de avrunna kantarellerna och rör ner spenat och riven ost. Avsluta med att röra ner smöret. Servera genast.

0 Utläggningar: