Fjäskmiddag

Maken önskade fläskpannkaka till middag och eftersom vi vet att vägen till mannens hjärta går genom magen så ville jag uppfylla hans önskan. Mitt vanliga recept som vi använt ett par gånger innehåller mjöl och det ville jag undvika. Så det blev ett experiment som faktiskt smakade alldeles utmärkt. Tyvärr upptäckte vi att lingonsylten var slut så det fick räcka med broccoli som tillbehör vilket det lilla barnet njöt hejdlöst av .

Den som hellre äter pannkakan utan fläsk kan naturligtvis göra den naturell och servera med sylt och kanske grädde. Smaskens!



Fläskpannkaka utan mjöl
4 portioner

1 pkt bacon
6 ägg
125 g mascarponeost
1½ dl grädde eller mjölk
salt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Klipp baconet i bitar och lägg ner i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen och låt baconet steka en stund.
Vispa samman ingredienserna till pannkakssmeten. Salta mycket försiktigt för baconet är ganska salt. Ta ut formen ut ugnen. Rör om bland baconet lite. Häll sedan över smeten och skjut in alltsammans i ugnen igen. Grädda i 15-20 minuter eller tills pannkakan är gyllenbrun och har stelnat. Skär i bitar och servera.



Andra bloggar om: , , , , ,

0 Utläggningar: