En sådan dag

Ibland kan det var sådana dagar, sådana dagar när inget vill och ingen orkar. Då är det bra med initiativ. Maken köpte på vägen hem från jobbet tillbehör till en lyxig plockmiddag. Och tanken slog mig återigen, varför försöker jag inte ha lite olika sorters pålägg i frysen. Det tinar väldigt fort om det förpackats i små paketer och då är dagen räddad.

På bilden syns alltså två sorters salami, rostbiff, remouladsås, rostad lök, brieost, boursinost med vitlök, vindruvor och jordgubbar. I bakgrunden skymtar en flaska valnötsolja som är den stora favoriten just nu, jag använder den på allt.Plocktallriken kompletterades med bröd och några salta kex och lyckan var gjord. Till och med barnet åt. Ja, förresten så gjorde vi fyllda krustader. Fast vi använde baconost istället.

Och för den som gillar boursinost kan jag tipsa om en hemmagjord variant. Kanske passar den inte när man snabbt vill ha middagen på bordet men om du istället haft tid att planera och dona så är den riktigt riktigt god.


Hemmagjord färskost - som boursin

2 dl mjölk
3 dl turkisk yoghurt
2 msk smör
2 msk gräslök
vitlökspulver
salt
peppar

Blanda mjölk och yoghurt till en slät massa i en kastrull. Hetta upp blandningen till 40 grader så att det skär sig. Värm inte för mycket. Häll smeten i ett kaffefilter och låt rinna av under 3 timmar i kylen. Ta undertiden fram smöret och lägg i en skål.
Tag lite av färskostenoch blanda med smöret. Låt det bli en jämn massa. Rör ner lite av osten i taget. När det är väl blandat, rör ner gräslök och vitlökspulver efter smak. Det går att använda färsk vitlök men det kan lätt bli för starkt. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen en stund innan servering.Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: