Sillrester för sommarfester

Istället för den klassiska matjessillen med gräddfil och gräslök serverade jag igår en matjestårta. Ville helt enkelt göra mig till lite. Receptet är perfekt för den som har sill över. Gott och enkelt och smakrikt.

Den här varianten är utan gelatin vilket ibland kan vara en välgärning. Inte minst för dem som tycker att gelatin verkar vara lite småjobbigt att hålla på med.




Matjestårta utan gelatin
1 form

2 dl cremé fraiche
200 g naturell färskost
1 burk matjesill
2 msk finhackad till
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad rödlök
100 g kavring
75 g smör
salt
peppar
dill, gräslök, rädisor och rödlök till garnering

Blanda creme fraiche och ost i en skål. Vispa om ordentligt. Häll av matjessillen och tärna den mycket fint. Finhacka lök och kryddor . Rör ner fick och kryddor i cremé fraichésmeten. Smaka av med salt och peppar.
Kör kavringen i matberedare till fina små smulor. Smält smöret. Blanda brödsmulorna och smöret. Tryck ut smeten i en springform. Häll sillblandingen ovanpå. Ställ kallt i ett par timmar. Garnera med finhackad dill, gräslök, rädisor och rödlök.
Servera som den är eller tillsammans med kokt potatis.


Andra bloggar om: , , , ,

3 Utläggningar:

  1. mjum! och sedan tigger jag snällt om receptet på både bröllopsnötterna och de galet goda oliverna.

     
  2. Både nötter och oliver kommer...

     
  3. Det kan bara konstateras. Himmelskt gott!
    Det blir en favorit.
    Håller med Lina nötterna tack.