Bröllopsmiddag 2

Som förrätt i min bröllopsmiddag serverades en bruschetta med tomat och basilika. Enkelt och gott med god olivolja på.

Detta följdes av en fiskgratäng som var både enkel och god att göra. Lax och vitlöksost var en god kombo som passade utmärkt att förpacka i foliform som sedan värmdes. Och gott med ris och en syrlig sallad till.


Fiskgratäng med sparris och räkor
4 portioner

ca 600 g fisk (jag använde lax men annan fisk hade också fungerat)
1 knippa sparris
3 dl grädde (av valfri sort)
125 g färskost med vitlöks och örtsmak
ca 400 g räkor med skal
salt och peppar

Sått ugnen på 200 grader. Skär fisken i lagom portionsbitar och lägg den i en form. Ansa sparrisen och dela den i mindre bitar. Fördela ovanpå fisken. Blanda samman grädde och färskost. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över fisken och sparrisen. Gratinera i ca 20 minuter.
Skala räkorna och lägg dem ovanpå den färdiga gratängen.

Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: