Önskekost

För att få stil på det där med sänggående efter julledigheten har vi försökt återinföra nattningsrutiner i hemmet. Barnet kryper på kvällskvisten upp i soffan tillsammans med mig och vi borstar tänderna. Sedan är det dags för Och varje kväll vill han hör samma bok, nämligen "Musse Piggs glada kokbok". Vi pratar om recepten och bilderna och vad han tror skulle vara gott att äta och inte. Samma konversation varje kväll.

Under dagen har vi haft den här receptkonversationen tre gånger redan. Barnet har nämligen fått kräksjukan. Den värsta pärsen gick förhoppningsvis över i natt men man kan ju aldrig riktigt veta. Men en ljusning är att barnet faktiskt har gjort en önskan om mat. Han vill att vi lagar ”Merlins hokus-pokus-kyckling” som är ett recept från boken. Vi bestämde dock att göra på vårt sätt och döpa kycklingen till något bättre. Det blir inte heller några mått eftersom barnet fick hälla på efter eget tycke, även om jag styrde upp lite.


Franks magiska kyckling
5-6 portioner

Ca 1 kg kycklinglår
Salt
Peppar
Paprikapulver
Timjan
Torkad persilja
Olivolja
ca 10 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 200 grader.
Om du vill går det att dela kycklinglåren i leden så att du får en lårdel och en bendel.
Lägg kycklingen i en form och häll på kryddor. Ringla över lite olivolja. Lägg oskalade vitlöksklyftor runt kycklingen och sätt in allt i ugnen.
Låt kycklingen bakas i ca 30 minuter (om du har tinade kycklingklubbor, ca 60 minuter om de är frysta). Kolla om kycklingen är klar genom att sticka försiktigt i köttet och se om vätskan som kommer ut är ofärgad. Är den rosa är kycklingen inte klar och måste var i ugnen en stund till.

Idag serverades kycklingen med vitlöksklyftorna som nu blivit söta och goda, sallad på avokado, morot, gul lök, gurka, paprika och tomat. Hade en kall sås på turkisk yoghurt, gurka, dill och vitlök till. Och så fick pojkarna couscous med broccoli eftersom denna kombo är en favorit hos dem.


Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: