Fredagsmat med vuxensmak

Det har varit lite turbulent med mycket sjukdom i familjen den senaste tiden vilket har ställt till det på matfronten. Vi har ströhandlat lite på impuls och inte haft någotn riktig ordning alls. Men vi har ätit mycket gott.

I fredags låg en paket färs och väntade i kylen. Ville ha något fredagsaktigt med parmesan och tyckte inte att spagetti och köttfärssås verkade alls lockande. Så det blev parmesan och salamikryddade köttbullar som serverades med tomatsås och pasta för dem som önskade. Barnet åt mest pasta för köttbullarna hade en ganska vuxen smak. Nästa gång gör jag nog en mer naturell variant åt honom.

Vuxenköttbullar med parmesan

ca 5 sm purjolök
ca 1 dl riven parmesanost
½ d finhackad salami
500 g köttfärs
2 tsk torkad persilja
1 tsk oregano
1 ägg
2 msk mjölk eller grädde
salt
peppar


Hacka purjolöken fint och blanda med parmesan och salami. Rör ner köttfärsen. Tillsätt kryddor, ägg och mjölk eller grädde. Blanda smeten ordentligt. Rulla köttbullar och stek försiktigt runt om.
Den som vill gör en gräddig tomatsås och låter köttbullarna koka en stund i denna.


Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: