Dålig matvecka och god fisk

Tänkte redovisa de senaste dagarnas middagar här. I lördags gjorde vi smörgåstårta som skulle ätas framför melodifestivalen. Men vi blev hungriga långt tidigare och till festivalen spisades bara musik.

I söndags lekte jag, barnet och grannbarnen i snön ett par timmar. Sedan blev det en tidig middag innan vattengympan. Gjorde en riktigt god och enkelt fiskgratäng som föll hela familjen i smaken. Riktigt gott alltså.

På grund av diverse sjukdomar ersattes middagsmaten i måndags med hamburgare. I tisdags lagade mannen mat och igår köpte vi kebabsallad. Ingen bra matvecka så här långt. Men trötthet, magsjuka, feber och begynnande förkylningar har inte gjort matlagningslusten stor. I kombination med sena kvällar och långa föreläsningpass minskade lusten ännu mer. Kvällens middag får jag återkomma med.


Fiskgratäng på skubba med parmesan och grädde
4-5 portioner

600 g skrubbafilé
basilikablad
1 tomat
1 morot
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
2,5 dl grädde av valfri sort
parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader.
Bred ut fisken och salta och peppra rulla in ett eller två basilikablad i varje filé. Lägg fisken i en ugnsfast form. Hacka tomaten och strö över fisken. Skala och strimla moroten och häll även den över fisken. Strö över hackade kryddor och eventuellt mer salt och peppar. Häll på grädden. Riv över parmesanost efter smak.
Gratinera gratängen i ugn i ca 20 minuter. Vi serverade med couscous men potatis eller ris fungerar också.


Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: