Sucker för socker

Vårt lilla barn får fortfarande inte går till dagis, smittorisken efter influensan är för stor. Därför har jag jobbat hemifrån ett par dagar. Det har gått över förväntan. Den lille godingen har sett på film, ritat och kollat i böcker medan jag har jobbat. Och så mellan varven har vi varit ute i snön och lekt av oss. Och när han har sovit har jag haft tid att skriva och jobba. En ganska bra uppdelning.

En av dagarna behövde vi en muta som kunde hålla honom lugn ett tag till. Och då gjorde vi chokladpudding. Det är otroligt enkelt och gott och det tag inte alls lång tid att göra. Tiden måste man lägga på att få puddingen att svalna men som en del i vårt projekt tog vi in snö i en stor skål och satte ner den mindre chokladpuddingskålen i. Då gick det lite lättare att tygla sin förväntan inför desserten. Det var till och med så att den lille godingen kunde få i sig ett par bitar middag eftersom det väntade något gott runt hörnet.

Chokladpudding
4-6 portioner

6 dl mjölk
5 msk majsstärkelse
4 msk socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker eller frön från 1 vaniljstång
ev lite malen kardemumma
Lite strösocker

Blanda mjölk, majsstärkelse, socker och kakao i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Rör tills allt tjocknat .Ta av från värmen och tillsätt smaksättningen. Kardemumma smakar bra och ger lite julfeeling. Vaniljsocker eller vaniljstång ger en lite sötare smak.
Häll smeten i en skål och strö lite socker ovanpå, så får du ingen hård yta på puddingen. Ställ kallt i ca 3 timmar.


Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: