Midsommardagen är här

Så var sommarens stora fest över. Midsommardagen har tagit vid och jag tror att det är mer än en som har ont i huvudet idag.

För min del firades midsommaren i gott sällskap med god mat och ganska få starka drycker. Inledde med matjessill och de klassiska tillbehören, fortsatte till grillad kyckling och gick vidare till jordgubbar och grädde. Avslutade på nattkröken med kaffe och mandelkaka.

Dagens tidps är till dig som har rester kvar. Gör en nubbesallad. Eftersom jag baserar det här på rester så skriver jag inga mängder.


Resternas nubbesallad

Matjessill
gräslök
rödlök
ägg
dill
gräddfil
majonnäs
kokt potatis
salt
peppar

Hacka ingredienserna ganska fint. Blanda med gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund och servera med ett gott grovt bröd. Midsommardagslunchen är räddad liksom resterna.


Andra bloggar om: , , , , , >

0 Utläggningar: