Långsam mat till långsam dag

Livet utanför bloggen går på högvarv just nu. På jobbet är det fullt upp med en massa roliga utmaningar och våren nalkas med stormsteg. Hemma har jag två sjuklingar som också måste få sitt. En är värre där ann än den andre men båda är trötta och hängiga och utan aptit. Ni förstår nog varför bloggen i gengäld går på lågvarv.

Eftersom söndagen hittills har spenderats framför barnprogrammen, med sjuklingarna instoppade under filtar och täcken har det funnits tid till en långsam matlagningssejour i köket.
Jag orkar inte skriva ett ordentligt recept idag, så det får bli en annan variant. Men, har du kommit så här långt i texten är du läskunnig och borde kunna reda ut det här.


Kanel- och chilifläskkaré med äpplen och rotsaker

I en form placerades två morötter, skalade och delade, tillsammans med likaledes skalade och delade majrovor. En bit palsternacka ansades och delades innan den tog plats i formen. Efter en stund s eftertanke gick två äpplen samma väg men de fick behålla skalet på. Några vitlöksklyftor placerades i mellanrummen. Ovanpå hela härligheten placerades en stor bit fläskkarré i bit. Denna smörjdes in med kanel, chilipeppar, salt, paprikapulver och olivolja. Därefter kördes alltsammans in i ugnen i ca 150 grader. Där fick det stå i ett par timmar tills innertemperaturen nått ca 80grader.


Under kvällen kommer köttet och grönsakerna att serveras tillsammans med potatis på den yngsta sjuklingens begäran.


Andra bloggar om: , , ,

2 Utläggningar:

  1. Lät gott! Du jobbar inom resturangbranchen antar jag?

     
  2. Nix, jag jobbar just nu med mångfaldsfrågor på ett utbildningsföretag.

    Men gott var det ändå.