Trettonde luckan – 13 december

Gula bullar har många idag
Men det gillar inte jag
Vill ha saftigare kaka
Välkommen in så får du smaka


Jag tycker mycket om saffran men tycker att lussekatter är ganska trista. De är goda när de är alldeles nybakade men mer än ett par timmar efter baket är de torra och tråkiga. Därför gör jag hellre en saffranssockerkaka som håller sig saftig och god länge. Den går dessutom fort att göra och man slipper väntan på jäsdegen.

Nu blev det ändå så att vi gjorde saffransbullar men vi fyllde dem som kanelbullar med lite mandel, socker och smör för det blir lite saftigare. Min favorit är dock ändå saffranskakan.


Saffranskaka

2 ägg
3 dl socker
1 kuvert saffran
200 g smör
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Häll saffranet i en mortel och stöt det till ett fint pulver. Smält smöret.
Vispa samman ägg och socker till en pösig smet. Tillsätt smör, mjölk och saffran.
Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner i smeten.
Smöra och bröa en form och häll ner smeten. Grädda längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Om du tycker att kakan blir för mörk så täck över den med lite folie på slutet.



Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: