Fjortonde luckan – 14 december

Sylt är gott att ha till mat
Ser också vackert ut på fat
Är ett test som kanske fungerar
Får se hur gästerna reagerar


Jag var på en konferensanläggning i höstas där vi fick superb mat. En av kvällarna fick vi helstekt kalvytterfilé med en massa goda tillbehör, bland annat en parmesanpotatisgratäng som var otroligt god. Dessutom fanns det en rödlöksmarmelad som fick mig att gå helt i spinn. Det jagbörjade tänka påvar att lite rödlöksmarmelad till julbordets revbensspjäll borde vara perfekt. Så nu gör jag en sats och så får vi se vad gästerna tycker.


Rödlöksmarmelad

4 rödlökar
1 dl råsocker
½ dl balsamvinäger
1 kanelstång
salt
peppar

Skala och skriva löken tunt. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt puttra ihop någonstans mellan 5 och 10 minuter beroende på vilken konsistens du önskar. Häll marmeladen på rena burkar och förvara den kallt.




Andra bloggar om: , , , , ,

1 Utläggningar:

  1. Hej, är det inte väldigt litet vätska i det här receptet? Späder du med vatten ibland på känn, eller?