Elfte luckan – 11 december

Randig bit i brunt och vitt
Med en härlig rosa mitt
Det är gott till kaffetåren
Men mest för dem i yngre åren


Det här är nog det lättaste godis någon kan ge sig på. Det passar för den som vägrar befatta sig med smält socker eller som tycker att det verkar avskräckande att stå och hälla varm smet i små formar. Men det är otroligt gott så jag gör ganska mycket, då har jag nämligen lite kvar innan julafton kommer.

Det här är ett ganska vanligt amerikanskt godis och då kallas det för peppermint bark.


Polkachoklad

200 g mörk choklad
200 g vit choklad
½ påse polkagrisar

Smält den mörka chokladen och häll den i en form, jag använde en… Ställa svalt så att det stelnar till lite.
Krossa polkagrisarna i en påse, några bitar ska vara större och några mindre.
Smält den vita chokladen och häll över den mörka chokladen. Strö över polkagrisarna. Ställ svalt en stund. Innan det stelnar till och blir jättehårt kan du passa på att skära alltsamman i fina bitar eller så låter du det stelna helt och bryter istället sönder bitarna.



Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: