Kaos är granne med oss

Livet har under en period varit totalt kaos. Det började med att jag började arbeta. Barnet fick vara i barnomsorg fler timmar i sträck vilket inte var riktigt hans melodi. Eftersom vår flytt närmade sig började vi packa ihop hemmet och barnet bliv än mer skräckslagen av de nya förändringarna i hans annars så lugna tillvaro. Och till råga på allt blev jag inlagd på sjukhus med gallbesvär och operation som följd. Barnets värld rasade samman totalt. Det har gjort att vi den senaste tiden mest ätit halvfabrikat och hämtmat, Ja, förutom de underbara tillfällen som vi blivit bjudna på riktig mat hos mamma och pappa. Och det är nog tack vare dessa andningspauser som vi överlevt.

Nu började det dock bli dags att tillaga egen föda av riktiga råvaror. Efter en stunds rådslag gjorde vi det enkelt för oss och köpte hem lite färska grönsaker och en god biff. I sin enkelhet blev det superbt. Bild får ni dock ingen för vi var för hungriga för att fotografera.

Receptet är gjort efter mina egna mått. Det går dessutom att minska och öka mängderna som man vill.


Grönsaksfräs med parmesan
2 portioner

1 handfull färska champinjoner
större delen av en röd paprika
en liten bit av en fänkålsklump
lite riven parmesan
olivolja
salt
peppar

Skär grönsakerna i lagom bitar. Fräs dem lätt i olivolja. De ska gärna få lite färg men ändå inte sogga ihop helt. Salta och peppra. Häll dem i en skål och låt svalna medan den andra maten tillreds. Riv lite parmesan och rör (eller släng) ner den bland de halvljumna grönsakerna.Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: