Snabbmat som kan ätas om

Just nu är det lat-mat som gäller i hushållet. Barnet skolas in på dagis och det är en pärs både för honom och föräldrarna. Han har dessutom, inte helt oväntat, fått en förkylning som gör att han är på ett uselt humör. Det tär på föräldrarnas nerver.
Men åter till maten, tidsbristen till trots försöker vi att inte hemfalla åt hämtmat eller halvfabrikat i allt för stor utsträckning.

En kväll gjorde vi en god gryta som jag ska upprepa vid fler tillgällen. Den var snabbgjord, god och fungerade både för barn och vuxna.

Fuskviltgryta
4 portioner

500 g grytbitar av nöt
1 gul lök
2,5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1½ msk viltfond
salt
peppar
1 dl färska lingon
några torkade trattkantareller

Skär köttet i lagom bitar. Fräs det tillsammans med löken. Häll på vattnet, fond, salt, peppar och hälften av lingonen. Låt grytan puttra i ett par minuter.
Häll på grädden, bryt ner svampen. Rör om och låt allt bli varmt. Vänd ner lingonen precis innan servering.

Vi åt grytan med potatismos och sallad. Dessutom hade vi ordentligt med smörstekta gula kantareller eftersom fördelen med inskolning är att föräldrarna har en stund att gå på torget i fred.


Andra bloggar om: , , , ,

2 Utläggningar:

  1. Här har vi det likadant. Inskolning på dagis och skolstart.Då behövs de här bra snabba men goda rätterna. Hoppas det går fint med gossen på dagis. Min lilla skrutta har vant sig rätt bra nu. Skönt!

     
  2. Jo, inskolningen går toppen. Han ska börja fulltid i slutet av veckan och redan nu springer han in till dagis och kastar sig upp för trapporna. Han kan helt enkelt inte komma dit snabbt nog. Hoppas att det fortsätter lika smidigt både hos oss och hos er!