en midsommarnattsmardröm

”Så här fixar du midsommarmaten” eller ”Allt om midsommarmaten” ropar tidningsrubrikerna för att locka oss att ta del av de nyskapande recepten som går att göra på ett par minuter. Gästerna kan i stort sett stå i hallen för så enkelt är det. Men det ligger en hel del lögn i det där. Vem har lust att skapa morötter eller fjälla fisk medan gästerna hänger av sig rocken. Ingen vad jag vet.

Jag har gjort en lista som till och med den minst köksorienterade klarar av. Men börja gärna en stund innan gästerna knackar på dörren.

  1. Ta fram potatis och skölj den lite. Skrubba den eventuellt med en svamp eller borste så att jord och lite skal försvinner.
  2. Koka potatisen tills den är mjuk, lägg lite färsk dill i grytan så luktar det sommar
  3. Öppna ett par burkar matjessill och häll innehållet i en fin skål
  4. Öppna en paket gräddfil och häll i en fin skål
  5. Hacka eller klipp gräslök i lagom bitar och häll i en likaledes fin skål
  6. Lägg upp rädisor, några cocktailtomater och eventuellt några salladsblad på en tallrik.
  7. Servera maten med kall öl, snaps och bröd.

För den som har barn på besök kan listan istället se ut såhär

Ta fram färs och blanda med ägg, salt och peppar. Rör ner lite finhackad lök. Rulla till köttbullar
  1. Stek köttbullarna i en ugnsform tills de är klara men utan färg. Stek upp dem snabbt i stekpannan så att de blir bruna och fina.
  2. Stek upp lite prinskorv eller grillkorv i bitar.
  3. Ta fram potatis och skölj den lite. Skrubba den eventuellt med en svamp eller borste så att jord och lite skal försvinner.
  4. Koka potatisen tills den är mjuk, lägg lite färsk dill i grytan så luktar det sommar
  5. Öppna ett par burkar matjessill och häll innehållet i en fin skål
  6. Öppna en paket gräddfil och häll i en fin skål
  7. Hacka eller klipp gräslök i lagom bitar och häll i en likaledes fin skål
  8. Lägg upp rädisor, några cocktailtomater och eventuellt några salladsblad på en tallrik.
  9. Servera maten med kall öl, snaps och bröd.
Den som därefter känner sig lite hungrig kan fylla på med:

  1. Tänd grillen, låt det bli fin glöd
  2. Ta fram kött som du önskar grilla och låt det vila en stund
  3. Krydda köttet med kryddor som du tycker är goda.
  4. Grilla köttet över glöden.
  5. Blanda 1 burk konserverat matvete med fetaost, rödlök och färsk spenat. Salta och peppra
  6. Ta fram de dressingar och vinägretter som med all säkerhet står i kyldörren
  7. Om det inte fanns något i kyldörren blanda 1 vitlöksklyfta, ½ röd chili och 1 brk cremé fraichè med stavmixern.
  8. Servera när allt är klart med valfri dryck.
När sötsuget gör sig påmint följer du följande steg

  1. Ta fram jordgubbar
  2. Skölj och snoppa dem
  3. Vispa grädde
  4. Servera jordgubbar, grädde och lite strösocker för den som önskar

Glad midsommar!



Andra bloggar om: , , ,

1 Utläggningar:

  1. tyvärr funkade ingen av länkarna..massa kram!