Vegetariskt i veckan - parmesanstekt aubergine

Jag tycker att aubergine är en fantastisk grönsak. Man kan göra många smaskiga saker med den. Ett sätt är att tärna och steka med färska champinjoner. Med lite salt och peppar gör det sig till ett utmärkt tillbehör till lammkotletter.

Det här var nog lite godare ändå och såhär efter jul när köttöverdosen är påtaglig kan ett vegetariskt alternativ vara på sin plats.

Jag hade väninnorna på besök och behövde något som skulle passa till kanelsmakande linsgryta. Hade en aubergine i kylen och efter en kort stunds kontemplation över detta panerade jag den i parmesan och kryddor och stekte på järnet. Det blev helt superbt.


Parmesanstekt aubergine
2-3 portioner

½ aubergine
½ dl riven parmesan
1-½ tsk cayennepeppar
salt

Blanda parmesan, cayennepeppar och lite salt. Skiva auberginen i ½ cm tjocka skivor. Vänd skivorna i ostblandningen, se till att det inte fastnar klumpvis utan försök få det jämnt. Stek skivorna i olivolja.
Om det blir ost över, strö det över skivorna innan servering.Andra bloggar om: , , , , , ,

3 Utläggningar:

  1. Håller med Auberginer är jättegott. Brukaroftast bara ugnsrosta dem i lite olja, men det här verkar gott, bra tips!

     
  2. Jo, auberginer är toppen. Ugnsrostade är de supergoda också. Det måste jag nog göra i dagarna.

     
  3. Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.