Ny månad, nya tag

Idag är det den 1 Shawwal och därmed är fastan över och Eid el-Fitr inleds. Nu kommer muslimer över hela välden att fira, äta och umgås. I många hem får barnen presenter och alla är glada eftersom de har gjort sin plikt och bett att Gud ska ge dem ett bra år efter den mödosamma fastans tid.

Men det är inte helt över. Den som vill visa sig god och hängiven Allah kommer att fasta i sex extra dagar efter högtidens slut. Det betyder att många börjar fasta på måndag igen.

Vi kommer inte att fira ikväll eftersom den muslim vi brukar äta och fira med kommer att fira med andra troende. Däremot kommer vi med all säkerhet att träffas i morgon och äta lite gott. Trots det har jag gjort Marockanska kakor, en friterad deg som vänds i honung. Jag som inte gillar honung vände i socker och kanel så att de faktiskt mer liknar Churros. Eller liknar… jag hade ingen sprits som ville fungera så jag fick klicka ut degen, inte så fint men ingen skillnad i smak.Chbekia
2 dl vatten
3 msk smör
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
olja till fritering
honung eller socker och kanel att vända i

Koka upp vattnet och lägg i smöret. Låt smöret smälta helt. Häll på mjöl och bakpulver och rör om. Tillsätt äggen ett i taget och rör om ordentligt.
Värm upp oljan och spritsa ner degen i lagom stänger. Fritera tills de är gyllenbruna.
Låt rinna av ordentligt och vänd antingen i honung eller i socker och kanel.


Andra bloggar om: , , ,

0 Utläggningar: