Cool kål 2

Att koka kål i grädde kan knappast gå snett. Det är precis så enkelt som det låter och är dessutom ett underbart tillbehör till det mesta. Maken som i vanliga fall inte är överförtjust i kål åt med stor aptit. Det är ett gott betyg.

Den här gången serverade vi med ugnsstekta kycklinglår och gröna bönor. Och en grönsallad som inte finns med på bilden. Men vi skulle lika gärna kunnat äta det med en god köttbit eller kanske lite fisk Det är helt enkelt ett allsidigt tillbehör. Den som önskar mer sötma kan föresten skiva ner lite äpple också.

Och när det gäller grädden är det upp till den som lagar att bestämma fetthalt.


Gräddkokt kål
3 portioner

300 g vitkål
200 g fänkål
2 tsk smör
1½ dl grädde
salt
peppar

Strimla vitkålen ganska tunt. Skär av roten på fänkålen och skiva den i samma storlek som vitkålen.
Fräs kålen i smöret och häll på grädden. Låt koka upp och puttra sedan i 2-3 minuter. Kålen ska behålla sin spänst men ändå ha fått lite värme. Smaka av med salt och peppar.



Andra bloggar om: , , , , ,

0 Utläggningar: