Varmt ute, varmt inne, sol i hjärta, sol i sinne

Värmen har gjort mig, och de flesta andra, slö och likgiltig, även om det är lite svalare idag. Men jag har ändock lagat lite mat under dessa varma dagar. Jag ville laga något som kunde passa att äta på balkongen med ett glas gott vin eller för den delen en öl, vilket maken föredrar. Samtidigt skulle det gå att manövrera med en hand eftersom sonen gärna ser att han får ockupera den andra under föräldrarnas måltider. Valet föll på wraps.

Skapade kebaber eller små järpar av nötfärs som kryddades med spiskummin, bockhornsklöver, koriander och färsk persilja. Dessa fick göras sällskap av tzatziki och diverse salladsgrönsaker i ett stort, platt semolinabröd. Stekte också ett äpple i klyftor som fick tillföra lite sötma i själva wrapen. Det smakade alldeles utmärkt.


Goda kebaber
12 stycken

500 g nötfärs
2 tsk hel spiskummin
1 tsk hel bockhornsklöver
1 tsk hel koriander
1 handfull slätbladig persilja
1 ägg
salt
peppar

Stöt spiskummin, bockhornsklöver och koriander i mortel. Hacka persiljan. Blanda alla ingredienser med färsen. Forma till små avlånga järpar som plattas till lite försiktigt. Stek därefter tills de fått fin färg. Servera i bröd med grönsaker.

0 Utläggningar: