Skånsk njutning

Äggakaga, i gjutjärnspanna med fettet fräsande och toppad med stekt fläsk. Det är fantastiskt. Pappas är godast, Rut på skärets är kanske dyrast min egen serveras med fläsk, äpplen och chililingon.


Äggakaga med fläsk, äpplen och chililingon
2 hungriga + lite rest

3 msk rårörda lingon
ca 1 tsk chilipulver
300 g rökt fläsk
2 äpplen
4 dl mjölk
1 dl mjöl
½ tsk salt
4 ägg

Blanda lingonen med chilipulvret och ställ åt sidan.

Skiva fläsket och stek det. Skala äpplena och skär dem i skivor. Stek dem så att de får lite färg och blir lite mjuka. Håll varmt.

Blanda mjöl, salt och lite mjölk till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Stek smeten i en panna på medelvärme, kanske behövs lite smör i den här fasen. När smeten nästan stelnat helt är det dags att vända dem. Använd ett lock eller en stor talrik. Vänd upp kakan på fatet, och låt den ogräddade sidan glida ner i pannan. Låt den få färg även på andra sidan. Det går ganska fort.

Lägg fläsk och äpplen ovanpå kakan och servera med sylten. Det är dessutom gott med rivna morötter till.

0 Utläggningar: