Äppel päppel pirum parum

Frukten i korgen höll på att förgås och det var lite ”now or never”-känsla över det hela. Äpplen och päron hade börjar skrumpna ihop helt. Så det fick bli att göra en liten snabb anrättning som kunde agera kvällsfika i solskenet på balkongen.

Nu fick jag också tillfälle att använda de fyrkantiga smördegsplattorna jag köpte hem. De var mycket lättare att hantera än de rektangulära som brukar finnas i frysdisken. Det kommer alltså att bli fyrkantiga fler gånger.


Äppel päppel flarn
2 st

2 smördegsplattor
1 äpple
1 päron
1 msk socker
1 tsk kanel
1 tsk sesamfrön

Sätt ugnen på 200° C.
Skåra smördegsplattorna ca 1 cm från kanten så att det ser ut som en ram runt om. Skär inte igenom, bara markera lätt med kniven. Lägg den på plåt med papper under.
Skala äpplet och päronet och kärna ur. Skär i klyftor. Blanda med socker, kanel och sesamfrön. Lägg frukten på plattorna, se till att de hamnar innanför ramen du gjort.
Baka flarnen i ugnen i ca 15 minuter.

Jag serverade med grekisk yoghurt smaksatt med vanilj till makens stora förtjusning. Drack också kaffe till. Den lilla ängeln har ibland stort bestyr med att hålla mamma upptagen vilket gör att kaffet kan komma som ett ganska sent inslag på dagen. Men gott var det ändå.

0 Utläggningar: