Rusning till rensning

Jag fortsätter med kylskåpsrensningen och använder även idag det som fanns till hands, det som blivit över och det som annars gått i soporna. Ja, tro nu inte att jag slängt i halvruttna varor i måltiden men om jag inte använt det nu hade det på snudd varit för sent. I morgon hade nog citronen varit allt för torr.

Kycklingfilén åkte fram ur frysen i morse, innan besöket hos audiologiska avdelningen. (För alla oroade kan jag meddela att barnet hör alldeles utmärkt och därmed bara led av ett lager fosterfett i hörselgången vid förra testomgången.) Vid makens hemkomst var det dags för tillagning. Jag radade upp tillgängliga ingredienser på köksbänken och funderade en stund. Visst åkte in i kylen igen medan annat fick följa med. En blandning av fetaost, salami och lupinfrön smakade faktiskt bra med lite svartpeppar. Runt hela härligheten placerades citron och så slängde jag med några vitlöksklyftor eftersom bakade sådan tillhör en av hushållets passioner.

Lupinfröna gjorde att rätten fick viss nötsmak och blev lite knaprig. Maken trodde att det var cashewnötter till en början. Tyvärr hade jag alltsammans inne lite länge i ugnen eftersom en viss herre behagade vråla just som formen borde ha tagits ut. Men lite torr kyckling har ingen dött av. Bilden är dock inte på färdigställd rätt utan är tagen någonstans mitt i tillagningen.Feta och salamikyckling
2 personer

2 kycklingfiléer
50 g fetaost
5 skivor ungersk picksalami
7 marinerade lupinfrön
½ citron
6 vitlöksklyftor
svartpeppar
olivolja


Sätt ugnen på 200 grader. Skär rent filéerna och lägg dem i en oljad form. Hacka fetaost, salami och lupinfrön (ta bort skalet om det känns allt för hårt). Blanda i en skål och krydda med lite svartpeppar. Skär citronen i skivor och skala vitlöken. Placera citron och vitlök runt kycklingen. Lägg ostblandningen ovanpå. Stek allt sammans i ugnentills kycklingen är klar, 25-30 minuter. Servera med ris och vitlöksärtor

Gjorde också vitlöksärtor som förgyllde rätten. Burkärtor piffades upp med lök och vitlök. Det är sånt man får hitta på när man upptäcker att grönsaksförrådet inte var så välfyllt som det fanns misstanke om.

Vitlöksärtor
2 personer

1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 liten burk gröna ärtor
olivolja

Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp lite olja i en panna., Fräs löken tills den blir genomskinlig. Rör ner ärtorna och låt allt bli varmt.

0 Utläggningar: