Många slattar små blir en god gryta

Efter helgen fanns det en massa småslattar kvar i kartonger och påsar. Dessa fick gemensamt skapa dagens middag. Gjorde en kött och grönsaksgryta som serverades med Pilavlık Bulgur, alltså den grövsta varianten. Allt som gick ner i grytan var överblivna rester, därav ½ lök och 5 sparris.

Annars var det inga som helst konstigheter. Däremot gjorde jag en ny bekantskap i fråga om Scans jägarbacon. Det var smaskigt, blev inte lika mycket vatten i pannan när det stektes som med vanligt bacon. Det måste ju ändå klassas som en glad överraskning. Det kommer jag att köpa vid fler tillfällen.


Många slattars gryta
4 portioner

3 fläskkarrékotletter
1 pkt jägarbacon
1 liten burk svamp
½ rödlök
1 handfull blomkålsbuketter
1 handfull sockerärtor
5 gröna sparrisar
½ dl vatten
½ dl mjölk
1 dl grädde
1 msk kalvfond
100 g naturell färskost
peppar
ev salt

Dela kotletterna i mindre bitar och bryn dem runt om. Hacka lök och bacon och fräs tillsammans med svampen. Dela blomkålen och sparrisen i bitar och fräs även den snabbt på järnet. Blanda kött och baconfräset. Slå på vatten, grädde, mjölk och fond. Låt koka samman. Rör ner blomkål och sparris och låt koka med i 2 minuter. Peppra och smaka om det eventuellt behövs salt, vilket inte är helt säkert med tanke på fond och bacon. Rör ner osten och sockerärtorna. Låt allt bli varmt och servera med bulgur.

0 Utläggningar: