gör om - gör rätt

Inspirerad av Gitto köpte jag hem majrova för att testa hennes sallad. Nu blev det inte riktigt så utan lite annorlunda. Vid nattens amning slökollade jag i en mattidning och såg ett recept på coleslaw. Det är ganska uteslutet just nu på grund av hushållets minsta mage som inte tolererar den typen av utsvävningar. Men jag blev sugen. Alltså omvandlades den tänkta salladen till en marjoveslaw. Det fungerade alldeles utmärkt istället för vitkål. Rörde dessutom i ett äpple och hackad persilja bara för sakens skull. Det smakade toppen tillsammans med fylld lövbiff och hemmagjorda pommes.


Majroveslaw
4 personer

1 majrova
2 morötter
1 litet äpple
1 msk majonnäs
1 msk grekisk yoghurt
1 tsk söt senap
1 msk hackad persilja
salt
peppar

Skala och skär grönsakerna i fina strimlor. Blanda majonnäs, yoghurt och senap i en skål. Rör ner grönsakerna och persiljan så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra till sig i kylen i ett par timmar innan servering.

0 Utläggningar: