torrt bröd kan smaka bra

Handlade City Gross Bageriets egna rostbröd när vi var och handlade för ett tag sedan. Deras bröd brukar vara bra. Speciellt fruktbrödet med fikon (som de tyvärr upphört att sälja) smakade underbart. Så jag hade inga speciella betänkligheter mot de två limporna som åkte ner i vagnen. Vad jag ångrar mig så här i efterhand. Det var det tristaste bröd jag ätit på länge, både torrt och tråkigt. Till och med nyrostat smakade det torr papp.

Nu när det var dags för ny inköpsrunda köpte vi nytt bröd, även om det gamla inte var slut. Det resulterade i ett dilemma. Jag slänger av princip inte ut mat, men vad göra när det smakar så vidrigt?

Lösningen blev att bjuda in till kvällsmat och fattiga riddare. Blandade till smet och doppade bröd så det stod härliga till. Stekte så att köket fylldes till brädden med stekos och vi förmodligen kommer att lukta matos hela veckan. Serverade med kanel, socker och hallonsylt.

Och brödet… det smakade fantastiskt mycket bättre på det här sättet. Men på bild gjorde det sig inte. Så det får ni leva utan.

0 Utläggningar: