kycklingburgare de lux

Idag gjorde jag kycklingburgare till middag. Delade kycklingfiléer i 3 delar. Doppade i ägg och panerade med ströbröd, salt, chilipeppar och parmesan. Stekte tills de var fint bruna. Körde klart en stund i ugnen.

Serverade med sedvanliga hamburgartillbehör som sallad, lök, tomat, gurka osv. Gjorde också egen dressing bestående av lätt cremé fraiche, chilisås, lite senap och bostongurka.

Stoppade burgarna i goda chiabatta och konstaterade att det lokala brödutbudet är bättre än det regionala dito. Det fanns nämligen endast en av varje sort i affären när maken handlade och det gav upphov till den spontana brödprovarstunden.

Ja, just det. Röd paprika passade i burgare också.

Kycklingburgare de lux
6 stycken

2 kycklingfiléer
4 msk riven parmesan
4 msk ströbröd
1 ägg
salt
chilipeppar
olivolja

Skär kyclingfileérna i 3 tunna skivor längs med filén. Platta till dem något. Vänd i uppvispat ägg och därefter i en blandning av ströbröd, parmesan, salt och chilipeppar. Stek gyllene i olivolja och låt dem därefter gå klart i ugnen, 5-6 minuter i 200 grader.

0 Utläggningar: