Frukostbullar

Satte under gårdagskvällen en deg till färska frukostbullar. Viste vad jag ville baka men saknade alla ingredienser, tänkte på ett nytt recept men det samma gällde här. Så det blev till att improvisera. Smaken blev faktiskt bra i alla fall. Skapade färska, mjuka och lätta bullar med utgångspunkt dels i pappas havrefläta och dels i karlsbaderbröd.



Receptet blev

Frukostbullar
1 pkt jäst
2 ägg
2 msk sirap
½ tsk salt
2 dl matlagningsgrädde
150 g margarin
1 dl vatten
2 dl havregryn
8-9 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Värm grädde och vatten till 37°. Häll över den smulade jästen och rör om tills det löst sig. Rör ner margarin, ägg, havregryn, sirap och salt. Häll på det mesta av mjölet. Baka samman till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Slå plastfolie över bunken. Ställ i kylen. Låt stå över natten.

Värm ugnen till 225°. Knåda till degen lite. Baka ut till 24 bullar. Låt stå i 20 minuter och pensla med ägg innan du kör in dem i ugnen. Grädda i 10 minuter. Låt svalna något.

0 Utläggningar: