Biscotti

Föräldrarna har precis tagit emot sitt nya boende och traditionen bjuder ju flyttgröt. Jag är ingen fan av gröt. Så kom jag att tänka på att knäckebröd och salt bör vara det första som flyttar in i ett nytt boende eftersom detta borgar för att hemmet aldrig blir fattigt eller drabbas av svält. Men nu vill jag inte påstå att knäckebröd är speciellt upplyftande. Men det finns ju andra torra, hårda saker som är långt roligare – biscotti tillexempel. Sagt och gjort. Använde mig av det lättaste receptet i världen och bakade 3 satser Var och en med olika smaksättning. Den första med valnötter, vaniljextrakt och Fazer Ögon Lemon Lime Choklad som blivit kvar i skåpet efter julbaket. Den andra med valnötter och saffran. Den tredje med mörk choklad och torkad chili.

Vilken smak som blev godast tvistar de lärde om, alla har hittat sin favorit. Vi får se vilken smak som tar slut fortast helt enkelt. Just nu står de i burkar på hyllan i köket och bara väntar på hugade gäster. En ska dock njutas till kvällskaffet. Idag blir det med choklad och chili.


Biscotti

50 g margarin
2,5 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1½-2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
+ smaksättning

Smaksättning 1
1 dl hackade valnötter
½ msk vaniljessens
50 g vit lemon/lime choklad

Smaksättning 2
1 kuvert saffran
½ msk varmt vatten att lösa saffranet i
1 dl hackade valnötter
Smaksättning 3
50 gram mörk choklad
1 torkad chili (gärna rökt anchochili om du har)

Värm ugnen till 175 grader.

Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med valfri smaksättning.

Baka ut degen i 1 eller 2 limpor. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

Skär limporna i lagom skivor. Lägg med snittytan upp på plåten. Torka skorporna i 8 minuter/sida i ugnen. Tag därefter ut och vänd dem och fortsätt grädda i ca 8 minuter till. Låt svalna och förvara i lufttäta burkar.

2 Utläggningar:

  1. Hej!

    Jättegott recept!

    Jag åt en biscotti med choklad och chili på Wayne's och ville prova själv. När jag kom hem googlade jag och din blogg dök upp. Jag använde lite cayennepeppar istället för ancho, och det blev också bra.

    /Henrik

     
  2. Vad roligt att du tyckte om receptet! Ska själv prova med cayenne.