Kanelkakans återkomst

Jag har skrivit om kanelkakan tidigare. Här är en variant utan mjöl som blev saftig och helt fantastiskt god. Gästerna lät sig också väl smaka.

Kanelkaka utan mjöl

1 dl stevia strö (ICA)
1 dl sukrin gold
100 g smält smör
2,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 dl crème fraîche
2 ägg
1 krm salt

Topping
1 ms kanel
2 tsk sukrin gold
15 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sockerersättningen med det smälta smöret. Rör resterande ingredienser och blanda väl.
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. (Det går fint att bröa med pofiber.)
Blanda kanel och sukrin till toppingen. Strö över hälften över smeten i formen. Täck med resten à. Smeten och strö över resterande toppingen.
Grädda i ca 50 minuter. Täck över med folie om kakan blir för mörk.





1 Utläggningar:

  1. Vad gott det låter, kanelsmaken är alltid uppskattat här hemma!