Ny blommar kålen

 Jag ammade framför ett avsnitt av Hairy bikers. De gjorde "Cauliflower fritters with roast farlig and paprika aioli". Det såg gott ut och eftersom jag skulle ha vegetarianer på middag så passade jag på att testa receptet. Har dock modifierat det för att passa en glutenfri LCHF-diet. 




Blomkålsfritters med rökig vitlöks och paprikamajo
Ca 6 portioner (receptet kan halveras)

1 blomkålshuvud
3 ägg
3 äggvitor
2 dl mandelmjöl
2 msk hackad persilja
2 tsk fiberhusk
200 g riven parmesanost
3 äggulor 
3 dl rapsolja
1 hel vitlök
1 tsk paprikapulver 
2 tsk vit balsamvinäger
1-2 droppar rökextrakt 
Salt och peppar

Dela blomkålen i små buketter. Förväll i ca 5 minuter i saltat vatten. Låt rinna av och svalna. 
Vispa upp 3 ägg och 3 äggvitor. Rör ner mandelmjöl, fiberhusk, finhackad persilja och parmesanost.salta och peppra.  Blanda väl. Vänd ner blomkålen. Stek små plättar i rejält med rapsolja. 

Sätt ugnen på 175 grader. Skär av tippen på vitlöken och svep in den i folie. baka i ugnen i ca 45 minuter. Vispa äggulorna. Tillsätt oljan droppvis. Vispa till en majonnäs. Ta ut vitlöken och kläm ut klyftorna ur skalet. Mosa väl. Blanda ner vitlöken i majonnäsen tillsammans med paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt 1-2 droppar rökextrakt. 

Servera frittersen med majonnäsen och en god sallad. 

0 Utläggningar: