Bamsebiff, familjefavoriten

Vi har en ny familjefavorit här hemma. Den fantastiska bamsebiffen. Det kräsna barnet tolkar det som den tecknade björnens favoritmat och vi är inte nödbedda att heja på tanken. Han äter ju!

Rätten går att variera med olika smaksättningar, med eller utan sås osv. Enkelt och bra. Så här gjorde vi ikväll.

Bamsebiff med gräddig tomatsås
4-5 personer

500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
Salt och peppar
Smör
1,5 dl grädde
2 msk tomatpuré
2 msk ketchup
0,5 dl vatten

Hacka löken fint. Blanda förs, lök och ägg. Krydda med salt och peppar.
Lägg smöret i en stor stekpanna. När det slutat bubbla lägg ner färsen. Platta ut till en stor kaka med handen. Det går också att använda en vattensköljd slev.
Låt färsen steka ett par minuter. Dela i fyra delar och vänd delarna försiktigt. Låt steka en stund till.
Blanda tomatpuré, ketchup och grädde. Rör ner vattnet. Häll såsen över biffen och låt koka samman en stund. Salta och peppra.
Servera med pasta.

2 Utläggningar:

  1. Sån där jättebiff gjorde alltid mamma förr i tiden.
    Gott!
    Köttfärspadda brukade vi kalla det :-)

     
  2. Vist är det smaskigt! Köttfärspadda var ju ett helt ok namn.