Söndagsexcesser

Efter lördagens grillfest hade vi överbliven barbecuesås som väntade i kylen. Jag kunde inte släppa tanken på denna fantastiska sås. Efter en snabb överläggning med maken bestämde vi oss för att en god burgare var precis rätt ställe för såsen att sluta sina dagar på. Det blev precis så fantastiskt som vi hade tänkt oss. Och det som finns kvar av såsen kommer inte att bli gammalt där, det kan jag lova.


Bästa BBQ-såsen

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater (jag tog Mutti som smakar riktigt bra)
3 msk ketchup
1 tsk rökarom
1 krm kanel
1 tsk balsamvinäger
1½ msk mörk sirap
2 tsk sambal olek
2 tsk soja
olivolja
salt
peppar


Hacka lök och vitlök fint. Fräs i lite olivolja. Låt det inte ta färg, löken ska bara mjukna. Häll på resterade ingredienser. Rör om och låt puttra på spisen i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen slät och låt den kallna innan servering. Såsen vinner på att stå i kylen i några dagar.

1 Utläggningar:

  1. Mjum!