Badmiddagar

Vi har gjort det till en vana att åka och bada varje dag. När maken kommer hem från jobbet ger vi oss av och tar ett snabbt dopp. När barnet känner sig frusen packar vi ihop och åker hem igen. Dessa utflykter kräver att vi har förberett middagsmaten lite. Annars tar det för lång tid när vi väl är hemma och barnet hinner somna innan middag.

En av dessa middagar var mycket enkel. Potatisen skrubbades och preparerades med en stor dillvippa. Blomkål delades i mindre bitar och förbereddes för kokning. Kallrökt nötkött skivades upp i tunna skivor och lades upp tillsammans med riven pepparrot, majonnäs, cremé fraichè och hackad ättiksgurka. När vi kom hem kokte vi upp potatis och blomkål och dukade bordet lite fint.


Det kallrökta nötköttet går att hitta på flera olika ställen. Vi köpte vårt i en arabisk köttbutik. Vill du hellre ha fläskkött går det lika bra med varmrökt fläskfilé som går att hitta i ganska många stora butiker. Och det är helt perfekt att skiva upp köttet och ställa fram tillbehören på en buffé av något slag. Enklare sommarfest är svårt att hitta.Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: