Tredje luckan – 3 december

Salt och sött är gott att äta,
gifter sig väl utan att träta.
Enkelt att göra till mys-kvällen
Med droppa inte på glas-hällen.


Ni som nu står där med en slatt glögg över sedan första advent har kommit rätt. Jag har räddningen för den överblivna slatten som ingen kommer att dricka upp eller att kännas vid för än den åker ut i slasken lagom till nästa omgång julmat ska stoppas in.

Jag tycker att det här är superbt gott med något salt till. Som att man serverar knäcket tillsammans med ostbrickan eller strösslat över stekt haloumi. Det är också gott att äta hackat och smulat på vanliljglass.


Kolaknäcklig glöggbalsam

1 dl glögg
1 dl balsamvinäger
½ dl mandel, hasselnötter eller valnötter

Häll glögg och vinäger i en liten gryta. Låt det koka samman till en seg sirap. Det tar ett tag, ca 7 minuter, men är värt väntan. Hacka nötterna grovt och rör ner i grytan. Häll smeten på bakplåtspapper och ställ kallt. När det stelnat är det bara att hacka söner och äta upp.



Andra bloggar om: , , , , ,

0 Utläggningar: