En ANNAn-dag

Jag lade ingen lutfisk i blöt. Firade istället namnsdagen och tentainlämnandet med att fika med bästa väninnan. Gott kaffe och en hel massa prat. Vinkade av henne vid tåget och nu ses vi inte för än i mitten på april. Jag gick hem och försökte muntra upp mig med currygryta men det gick inget vidare.

Istälelt berättar jag gärna om min och makens fredagskväll. Vi insåg allt för sent att vi inte planerat någon middag, att inget ätbart tagits ur frysen och att inga kontanter fanns i hemmet, vilket omöjliggjorde hämtmat. Alltså återstod en tripp till närbutiken. Där inhandlades en paket färska kycklingfiléer, en burk cremé fraiché och en knippa persilja. Tanken var en god kall sås med kyckling på pinne. Så blev det inte. Det visade sig att vi i ett förvirrat sinnestillstånd slängt våra träpinnar. Istället gjorde vi en god äppelsås till kycklingen och allt serverades med fullkornspasta och grönsaker. Det blev en toppenmiddag trots allt.


Äppelkyckling
4 portioner

4 kycklingfiléer
3 äpplen
1 dl cremé fraichè
2 tsk dijonsenap
vatten
socker/honung
salt
peppar
finhackad persilja

Stek filéerna runt om och låt dem gå färdigt i ugnen, 225 grader, använd stektermometer om det känns svårt. Filéerna ska ha en innertemperatur på 70 grader.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem klyftor och fräs i lite olja. Salta och peppra. Om du har äpplen som inte är så söta kan det behövas lite socker eller honung på men det får smaken avgöra. Rör ner cremé fraichè, senap och lite vatten. Späd med mer vatten så att det får den konsistens du önskar. Låt puttra en stund. Smaka av med honung, salt och peppar. Rör ner persiljan och servera med kycklingen.Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: