En sådan där fiffig middag

De senaste dagarna har jag haft fullt upp. Det har varit mängder med telefonsamtal mail och möten. Då har det behövts mat som sköter sig själv. Den här rätten var perfekt. Kyckling, potatis och grönsaker marinerades under dagen i en stor påse. En timme innan middag åkte allt in i ugnen. Ut kom en varm väldoftande form med massor av smak.

Det smakade fantastiskt även om jag nästa gång kommer att dubbla marinaden och öka chilistyrkan. Eftersom den skötte sig helt själv först i kylen och sedan i ugnen kommer jag garanterat att göra varianter på det här framöver. Det måste i prompt vara kyckling så klart. Det går med annat kött, grönsakerna kan varieras i det oändliga och marinaden lika så. Det är en dunderrätt för lata dagar då det behövs riktig mat utan allt för mycket jobb. Vi åt kålsallad och tomater till.


Kyckling och potatis i samma marinad
4 portioner

12 små potatisar
2 morötter
2 rödlökar
1 hel kyckling
3 msk olivolja
saften av 1 citron
2 msk sirap
1 tsk kanel
2 krm chilipulver
salt
peppar

Skala potatisarna. Skala morötterna och dela i några ordentliga bitar. Skala rödlöken och skär försiktigt av den yttersta biten på roten. Låt resten sitta så att löken håller ihop. Skär sedan löken i kvartar. Lägg allt i en stor påse. Stycka kycklingen i 8 delar och lägg ner i påsen.
Blanda olja, citronsaft, sirap, kanel, chilipulver och peppar. Häll ner marinaden i påsen och knyt om. Stoppa eventuellt hela alltet i ytterligare en påse. Lägg i kylen i ett par timmar, jag hade den där i ca 9 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader. Häll påsens innehåll i en ugnssäker form. Strö över salt och sätt in i ugnen. Låt allt rostas i ca 1 timme.Andra bloggar om: , , , ,

0 Utläggningar: